BIO

TIEWAI is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij hoge ogen gooide in binnen- en buitenland.

 

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’ naar buiten en stond hiermee onder andere op Pukkelpop en Crammerock. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’. Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen. Tiewai zit niet stil: hij is ondertussen bezig aan een nieuwe plaat, die gepland staat voor december 2020. Begin september kwam hiervan de eerste single uit: ‘Minchia wa een tijd’ met niemand minder dan Zwangere Guy. Begin november volgde de 2e single, ‘Mentale grootverdieners’.

Naast zijn eigen project, werkte Tiewai ook mee aan het groepsalbum van het Genks collectief Goeie Jongens. Ze begonnen als een eenmalig gelegenheidscollectief rond 20 jaar hiphop in Genk (op het festival Genk on Stage), maar nadien volgde nog een show op Pukkelpop en verkochten ze de Muziekodroom in Hasselt in no-time uit.